14. ročník Trhu místních produktů a řemesel Mikroregionu Nový dvůr v Miloticích

Main_trhy_1
FOTO: Tonda Vrba

Chladné víkendové počasí, sobotní déšť a nedělní ranní poprchávání se podepsalo v poslabší návštěvnosti nakupujících na pečlivě připravené události uskutečněné v neděli na nádvoří barokního zámku v Miloticích. Šest obcí z Mikroregionu Nový Dvůr-Milotice,Vacenovice, Ratíškovice, Svatobořice-Mistřín, Skoronice, Vlkoš-zde vyslalo svoje zručné řemeslníky na již v pořadí 14. ročník Trhu místních produktů a řemesel. Jednalo se o jeden z největších lidových trhů na Slovácko. „Pravidla máme dány takové, že každá obec má k dispozici tři stánky a také záleží na ní, jaké má tradice, jaké šikovné lidi nominuje a chce ukázat. Další stánky máme zastoupeny výrobci z nejbližšího okolí regionu. Celkem jsme měli letos na padesát stánků,“ sdělila Novému Slovácku managerka mikroregionu, Vladimíra Motlová z Ratíškovic. Akcí vrcholily i oslavy patnácti let od založení Mikroregionu Nový Dvůr za účasti  bývalých a současných místostarostů, místostarostek, starostů a starostek všech obcí. Nechyběli zde ani jeho zakladatelé Anna Čarková a Jarmila Kundratová. Třetí osobou při vzniku byla Alena Presová, která se ale ze zdravotních důvodů  nemohla slavnosti na domácí půdě zúčastnit.
„Přemýšlela jsem co ten mikroregion znamená a uvědomila jsem si, že  jsou to vlastně lidé, že jsme to my, a tak bych chtěla nám všem popřát, abychom dále utužovali ty naše sousedské vztahy, abychom se dál potkávali, byli nápomocni nejen činem ale i nějakou pomocí a radou. Nech je mikroregion určitou vlakovou lodí našich obcí,“ pronesla při slavnostním přípitku předsedkyně Mikroregionu Nový Dvůr, nynější starostka Vacenovic, Jana Bačíková.

Fotoreport od Antonína Vrby

DISKUZE

comments powered by Disqus


11:12 | 10. Říjen 2017
Zprávy

K nehodě u Žarošic letěl vrtulník

List_2d_krimi__aro_ice_nehoda_42

Žarošice – S vážným zraněním skončil v traumatologickém centru v Bohunicích muž středního věku, který měl v neděli u Žarošic dopravní nehodu. Has...

23:14 | 27. Září 2017
Revue

Metyja s povidly, ale i s tvarohem a jahodami

List__6b_metyja

Znáte metyju? Tento chutný pokrm se jídával vždycky po hodech, kdy bylo doma čerstvé husí nebo kačení sádlo. Spojení slaných brambor a sladkých povidel se sádlem možná...