vinařství 22:46 | 03. Listopad 2020

Jablečno-mléčné kvašení by mělo být samozřejmostí

List_main_vinar

Vína zbavená kyseliny jablečné se stávají normou už i u malovinařů. O co se tedy vlastně jedná? O tzv. jablečno mléčné kvašení, ve zkratce JMK. Tento proces ve víně je způsobován bakteriemi. Není to tedy skutečné kvašení ve smyslu fermentace. Toto označení se však na celém světě vžilo, a tak jej můžeme používat i my. V podstatě jde o to, že ...







17:42 | 20. Březen 2019
vinařství

Bez hnojení není jedení

List_kravskyhnuj

Bude jaro! A s ním přijdou jarní rituály, které se stále opakují. Mezi největší jistě patří pomoc půdě v její síle, tedy přihnojování. A protože se jedná o poměrně z...


18:25 | 13. Únor 2019
vinařství

Svátek zamilovaných oslavte s vínem

List_salon-a-vinazmoravycech

Láska prochází žaludkem, a tak i náš výběr vín pro romantické období okolo sv. Valentýna bude provázet sváteční gastronomii. Vína k této příležitosti a konkrétní tipy ...

10:22 | 04. Únor 2019
vinařství

Aby se nerozkvášelo

List_enolmatic

Při debatách s vinaři o zacházení s plničkami, filtry a vinařskou technikou vždy dojde to, jak správně tyto přístroje udržovat, čistit a následně zakonzervovat. Je n...