Košt klobás Žarošice

Main_kost-web
FOTO: Tonda Vrba

Na Slovácku je v plném proudu rozběhnutá sezona různých
koštu, kterým vévodí košty vín a pálenek. Masové degustace
pro veřejnost jsou toho času akorát dva. Uplynulou sobotu se
jeden z nich 16.ročník Koštu klobásků uskutečnil za rekordní
účasti návštěvníků v prostorách hospody „U Julků“
v Žarošicích. Snaživí organizátoři nabídli ochutnat celkem 57
vzorků. Odborná porota nakonec ohodnotila za vítěze ve
dvou kategoriích. V živnostnících byly nejchutnější klobásky
od výrobce Jindřicha Beneše z Kobeřic. Domácí výrobce
ovládl vzorek od Václava Šlepra z Duban. Návštěvníkům
nejvíce šmakoval vzorek místního a známého výrobce této
pochutiny, Martina Konečného. Svoji tradici má také druhá
gurmanská akce košt O krála slováckéj klobásky. Ten se
letos poprvé stěhuje z Horňácka na Kyjovsko a termín má
stanoven na 9. listopadu ve Spolkovém domě
v Ratíškovicích. K žarošickému klobáskovému koštu se
vrátíme ještě podrobněji v příštím čísle Nového Slovácka.

DISKUZE

comments powered by Disqus


08:29 | 09. Srpen 2019
Zprávy

O pohár starosty

List_sdh-vrbka

Jednodenní soutěž o pohár starosty obce Hrubé Vrbky v požárním útoku mužů a žen zařazenou do soutěže Grand Prix Hodonín připravují horňáčtí hasiči na 18. srpna se ...